Öğrencilerimiz Online Söyleşilerde Yazarlarla Buluştu

OKAN KOLEJİ

Öğrencilerimiz Online Söyleşilerde Yazarlarla Buluştu

  Kütüphane birimimiz tarafından düzenlenen “Yazar Öğrenci Buluşmaları” kapsamında Yazar Göktuğ Canbaba ile “Çantamdaki Öyküler “ isimli eseri üzerine 7. sınıf öğrencilerimize söyleşi gerçekleştirdik. Yazar Göktuğ Canbaba, seyahatleri sırasında çektiği fotoğraflar ve öykülerinden hareketle sanat ve edebiyat ilişkisi, ifade ve aktarım konuları üzerine paylaşımlarda bulundu. Öğrencilerimiz yaratıcı okuma ve yazmanın dil ve anlatım becerilerimize etkileriyle ilgili değerli kazanımlar elde ettiler.

 Yazar Birsen Ekim Özen ile 6. Sınıf öğrencilerimizle buluştu. Yazarla öğrencilerimizin okuma listesinde yer alan  “Çelebi Zinciri” isimli eser üzerine söyleşi gerçekleştirdik. Kitapta işlenen akran zorbalığı ve özgüven konularının üzerine fikir alışverişi yaptık. Yazar söyleşi de özgüven, sağlıklı iletişim kurma,  ve kendini ifade etmenin önemine değindi.

 Yazar Hamit Annak ile  eseri “Aklınızı Başınıza Alın” üzerine 5. sınıf öğrencilerimize yönelik söyleşi gerçekleştirdik.  Yazarın, beynin bölümlerini ve görevlerini, heyecan verici bir macera içinde işlediği kitabı öğrencilerimizle birlikte değerlendirdik. Öğrencilerimiz  söyleşide, farklı bakış açılarıyla düşünme, sorgulama gücünün zenginleştirilmesi, gibi önemli kazanımlar elde ettiler.

 “Atatürk ve Sihirli Gözlük” isimli eser üzerine ise Yazar Burcu Bahar ile 3. sınıf öğrencilerimize yönelik online söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşide günlük tutmanın önemi, yaratıcı düşünme, hikâye oluşturma, Atatürk’ün kitap sevgisi konuları hakkında konuştuk.  Düşündüklerimizi en etkili ifade etmenin yollarıyla ilgili kendi potansiyelimizi keşfetmemizin önemini kavradık. 

Yazar Bülent Avcı ile  2. sınıf öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz  söyleşide ise “Sakin Sokağın Gürültücü Sakinleri” isimli eserin içinden geçen kavramlardan empati yapmanın önemi, öz saygı ve kişisel sınırlarımız konularında önemli mesajlar aldık. Yazarın etrafımıza karşı duyarlı olmanın öneminin altını çizdiği söyleşide öğrencilerimiz farkındalık konusunda yeni bakış açıları kazandılar.