Öğrencilerimizin Yetenekleri Okan Üniversitesi Konservatuvarı Gücüyle Buluştu

OKAN KOLEJİ

Öğrencilerimizin Yetenekleri Okan Üniversitesi Konservatuvarı Gücüyle Buluştu

Öğrencilerimiz İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı ve OKSEM iş birliği ile hazırlanan çocuk ve yetişkinlere yönelik yarı zamanlı sertifika programları sınavlarına katıldılar. Eğitim programı, enstrüman eğitimi ve müzik teorisi derslerinden oluşmakta, piyano, keman, viyola, viyolonsel, gitar, akordeon enstrümanlarını içermektedir. Her seviye için belirlenen müfredat, öğrencilerin gelişim seviyelerine uygun olarak hazırlanmıştır.

  Öğrenciler, seviyelerine uygun bireysel ve grup derslerine katılım sağlayacaklar.  5. seviyeden itibaren yapılacak yılsonu sertifika sınavlarında aynı zamanda teori sınavına da girecekler. Sınav, teorik bilgi ve pratik performans değerlendirmesinden oluşmaktadır. 5. seviyeden 8. seviyeye kadar öğrenciler, her seviyede teorik sınavları başarıyla geçmek zorundadır.

  Öğrencilerimiz enstrüman eğitiminin yanı sıra çocuk korosu programına katılabilmektedir. Ses eğitimi ve nefes teknikleri, ses tonu, hızı ve vurgulama, açık ve anlaşılır konuşma, Türkçe'nin doğru kullanımı ve telaffuz, beden dili ve hitabet, fiziksel performans ve hareket, karakter analizi ve oluşturma konularında eğitim alacaklar.  

 Yıl boyunca sürecek sertifika programlarına katılan öğrencilerimiz eğitim aldıkları enstrümanları ile yetenekleri doğrultusunda sene sonunda konser verecekler. Başarılı olan öğrencilere ilgili seviyenin sertifikası verilecektir.